Wie is Karen Visser?

Karen Visser, teamtrainer slimmer werken en senior professional organizer.

Lifehacker pur sang

New Broom betekent letterlijk ‘nieuwe bezem’. Het Engelse spreekwoord ‘a new broom sweeps clean’ geeft goed weer waar ik voor sta. Ik kijk met een nieuwe, frisse blik naar organisaties en help mensen schoon schip te maken. Ik neem oude werkgewoontes en vaste routines onder de loep en adviseer over verbeteringen.

Ik ben een lifehacker pur sang met een passie voor slimmer werken in het algemeen. Als teamtrainer slimmer werken en senior professional organizer ondersteun ik professionals die met meer plezier productief willen zijn. Bijvoorbeeld secretaresses, adviseurs, ondernemers, managers of ingenieurs. Eigenlijk iedereen in een kennisfunctie die worstelt met de balans tussen werkdruk en werkplezier.

Een vlotte pen

Ik vind schrijven over mijn vakgebied ontzettend leuk om te doen. Dat doe ik voor mijn eigen blog, voor diverse websites en vakpublicaties, maar ook in boeken.

  • Voor Office Rendement verschenen er twee van mijn hand; ‘Handboek voor de Futureproof Secretaresse’ (september 2015) en ‘Personal branding: van muurbloempje naar sterk merk’ (oktober 2016).
  • Voor Vakmedianet/Management Support schrijf ik regelmatig artikelen voor Management Support Magazine. Ook schreef ik een titel in hun reeks Secretaresse Assistent Wijzer: Productiever werken met meer energie‘.
  • Het doel van mijn boek ‘Final.Def.V3: digitaal opruimen voor de creatieve industrie’ (januari 2016) is om creatievelingen te leren hoe ze makkelijk en overzichtelijk digitaal en online kunnen werken.
  • In ‘Vandaag begin ik echt’, mijn boek over uitstelgedrag (november 2018) kon ik mijn fascinatie voor het concept uitstelgedrag kwijt. Het is een praktisch boek geworden, waarmee uitstellers – en hun omgeving – meer inzicht krijgen in dit gedrag en in hoe dit anders kan.

Alle ballen in de lucht

Mensen vragen mij wel eens hoe ik zelf alle ballen in mijn leven in de lucht houd. Ik blog voor diverse websites, schrijf columns en artikelen over slimmer werken en heb meerdere boeken geschreven over mijn vakgebied. In maart 2017 rondde ik met succes de post-hbo-opleiding Senior Professional Organizer van de School voor Organizing af. Voor Vakmedianet/Management Support ben ik een van de trainers die hun doelgroep (secretaresses) helpt om zich te ontwikkelen. Via ZijSpreekt kun je mij boeken voor lezingen en presentaties over onder meer slimmer (samen-)werken, timemanagement, Het Nieuwe Werken, omgaan met stress en Infobesitas.

Naast al deze bezigheden heb ik ook een rijk privéleven. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen, twee zoons en een dochter. Ons gezin heeft een speciale band met China, omdat de jongste twee kinderen hiervandaan komen. We wonen in het Groene Hart, een waterrijk gebied, waar we graag varen met onze boot.

Hoewel ik dol ben op lezen, heb ik weinig zitvlees. Daarom ben ik heel blij met mijn iPod vol luisterboeken, die ik te pas en te onpas aanzet: bij het vouwen van de was, rijden in de auto en op de fiets of het uitruimen van de vaatwasser. Sinds de komst van Netflix kijken mijn man en ik soms avonden lang naar spannende series. Omdat ik graag iets voor anderen wil betekenen, ben ik vrijwilliger bij Stichting Bootvluchteling en lid van de Cliëntenraad van het Erasmus MC in Rotterdam.