Tekstbestand over het boek

In Vandaag begin ik echt laat Karen Visser zien welke concrete maatregelen uitstellers kunnen nemen om hun uitstelgedrag onder controle te krijgen. Want voor wie zijn eigen uitstelprofiel herkent en weet welke stappen er mogelijk zijn, is uitstelgedrag goed beheersbaar. De combinatie van boek en website (www.vandaagbeginikecht.com) laat de lezer op afwisselende en praktische wijze kennismaken met het fenomeen uitstelgedrag.

“In een wereld waarin aandacht en tijd schaarser zijn dan ooit, is uitstelgedrag voor steeds meer mensen een probleem: maar liefst één op de vijf volwassenen geeft zichzelf het label ‘uitsteller’”, stelt Karen Visser. “Daarbij gaat het niet over tijd, maar over emotie: leren omgaan met spanning, verveling en angst.”

In haar werk zag Visser steeds vaker klanten die worstelden met hun eigen uitstelgedrag. Ze ontdekte welke technieken en tools de sleutels zijn om uitstelgedrag beheersbaar te krijgen, maar leerde ook dat er flinke verschillen kunnen zijn tussen uitstellers.

Visser: “De achtergrond van uitstelgedrag is een heel persoonlijke mix van cognitieve, emotionele en motivatiefactoren. Eenvoudig gezegd: iedereen doet het, maar niet altijd op dezelfde manier, in dezelfde mate of om dezelfde redenen.” Wat voor uitsteller je ook bent, dit boek geeft je een krachtig middel in handen om uitstelgedrag beheersbaar te krijgen en te houden.